WhatsApp Destek

1199 ₺ ve üzeri siparişlerinizde KARGO BEDAVA

Cinsel İlişkiyi Sürdürememek

Cinsel ilişkiyi sürdürememek; başlatmak ve sürdürmek için yeterli bir sertlik düzeyine ulaşamama ve bunu sürdürememe  olarak tanımlanır. Erkeklerde "iktidarsızlık", "erektil disfonksiyon", "erektil disfonksiyon" gibi farklı isimlerle bilinir.  Genel olarak, bu sorunu olan hastaların libidoları iyidir. Ancak kronik ve tedavi edilmeyen hastalarda hastanın psikolojik iyi oluşu ve cinsel ilişkileri de hastalıktan etkilenir ve cinsel isteksizlik görüntülerine de yer verilebilir. 
 

Erektil disfonksiyon evlilik ilişkilerini olumsuz etkiler. Bir kadın, başlamış olan bir cinsel ilişkiden zevk alamadığında, durumu bireyselleştirir ve sıklıkla partnerini arzulamama gibi yanlış inançlara düşer. Tedavi edilmeyen sertleşme problemlerinde kadınlarda bir süre sonra  anorgazmi (orgazm olamama) ve cinsel isteksizlik oluşmaya başlayabilir. 

Görülme Sıklığı

40 yaşından sonra daha sık görülen erektil disfonksiyon her yaşta ortaya çıkabilir. Ancak yaşla birlikte görülme sıklığı  artar. Yaşam boyu prevalansı 10 erkekte 1'dir. İnsanların günlük yaşam kalitesini de  etkileyen bu cinsel ilişkiyi sürdürememek problemi tedavi edilebilir bir problemdir.

Sertleştirme Nasıl Çalışır?

Donma karmaşık bir olgudur. Beyin, nöronlar, devreler, kaslar ve hormonlar birlikte çalışır ve cinsel uyarılma, erkeklerde ereksiyonun temelini oluşturan görme, ses, dokunma, koku veya bunların bir kombinasyonunun sonucudur.  Uyarma, sertleşmenin en önemli koşuludur. Stimülasyondan sonra, penis dokusunun "kavernöz cisimlerini" kanla doldurmak için beyin tarafından sinyaller gönderilir. Sonuç olarak cinsel ilişkiyi sürdürememek sorunu ortadan kalkar ve penis büyüyerek uzar. Toplardamar kapakçıklarının kapanması ile kan penis içinde hapsolur ve ereksiyonun devamını sağlar. Devam eden cinsel uyarı ile ereksiyon devam eder ve damar epitelinden NO (nitrik oksit) salınımına ve damarların genişlemesine neden olur. Bu durum boşalma anına veya cinsel ilginin kaybolmasına kadar sürer. Sertleştirici haplar tedavide çok önemli bir yere sahiptir.

Sertleşmedeki Sorunlar

Erektil disfonksiyonun genellikle birden fazla nedeni vardır. Bunlar psikolojik, fiziksel veya her ikisinin bir kombinasyonu olarak sıralanabilir. 

Psikolojik nedenler: Anksiyete ve strese neden olan cinsel veya cinsel olmayan deneyimler erektil disfonksiyona neden olabilir. Örneğin, işi bırakmak gibi sosyal bir sorun veya bir partner tarafından penisin boyutu hakkında eleştirilmek gibi cinsel bir sorun sertleşme bozukluğuna neden olabilir.  Kaygıya neden olan temel düşünceler cinsel başarısızlıkla ilgilidir. Bu düşünce kaygıya, kaygı sertleşme sorunlarına ve bu sorun  daha çok kaygıya neden olur. Hastanın  bu cinsel ilişkiyi sürdürememek kısır döngüden tek başına çıkması  zordur. Ayrıca depresyon, genel anksiyete bozukluğu, kişilik bozuklukları gibi diğer psikolojik rahatsızlıklar da sertleşme sorununa zemin hazırlayabilir. 
 
Fiziksel nedenler: Fiziksel nedenler damar hastalığı, sinir sistemi bozuklukları, ilaç ve hormon kullanımına bağlı olabilir. 

Damar Hastalıkları: Damar hastalıkları penise  kan akışını etkilediğinden ereksiyonun oluşmasında ve sürdürülmesinde etkilidir. Sigara, diyabet, kalp hastalığı, akciğer hastalığı, yüksek tansiyon gibi damar fonksiyonunu etkileyen birçok hastalık sertleşme bozukluğuna zemin hazırlayabilir. 
 Sinir sistemi hastalıkları: Omurilik yaralanmaları, mesane, bağırsaklar ve prostatı ilgilendiren cerrahi işlemler, diyabet gibi  hem damar hem de sinir sistemini etkileyen ve erektil disfonksiyona neden olan hastalıklar. 
İlaç tedavisi: Kalp ilaçları, yüksek tansiyon ilaçları ve psikiyatrik ilaçlar da sertleşme bozukluğuna neden olabilir. 

Hormonal Nedenler: Testosteron seviyeleri ile erektil disfonksiyon arasındaki bağlantı  kanıtlanmamıştır; Bununla birlikte, düşük testosteron  cinsel dürtüyü azaltabilir. Ve libido azalması nedeniyle erektil disfonksiyon oluşabilir. Erkek partnerlerde vajinismus sorunları ve sertleşme sorunları vajinismus, kadınlarda cinsel ilişki sırasında kasılmalar nedeniyle tamamen cinsel ilişkiye girememe durumudur. Zamanla, çiftlerin cinsel ilişkiye girme olasılıkları azalır ve farklı cinsel sorunlar yaşarlar. Vajinitli kadınların partnerlerinde erken boşalma, erektil disfonksiyon ve cinsel isteksizlik oldukça yaygın durumlardır. Karşı cins için tamamen tepkisel bir durumdur. Cinsel ilaçlar kullanırken orijinal ve güvenilir olmasına mutlaka dikkat edilmelidir.
 

Nasıl Teşhis Edilir? 

Hasta ile görüşme erektil disfonksiyon tanısı için çok önemlidir. Hastanın cinsel ilişkiyi sürdürememek hastalığı, ilaç öyküsü ve yaşı gibi önemli belirleyicilere bağlı olarak birkaç test gerekebilir. Özellikle sabah ereksiyonun olması sorunun psikolojik kökenli olduğunu düşündürür. 

Uygulanan Tedaviler

Bakım ve gerekirse testten sonra bazı adım adım tedaviler uygulanır. 

  • Oral ilaçlar (5 PDI ilaçları), (VigRX Cinsel Güç Arttırıcı 30 Kapsül)
  • Vakum cihazları, 
  • Penise enjekte edilen ilaçlar, 
  • Penis protezleri, 
  • Damar cerrahisi
  • Sorunun bazen kaynağı bazen de sonucu olan psikolojik kaygıya yönelik cinsel terapiler ve psiko-destek tedavileri uygulanmaktadır. 

Erkeklerde Erektil Disfonksiyonun Tedavisi 

Genç hastalarda erektil disfonksiyonun fiziksel bir nedeninin bulunması olası değildir. Bu gibi durumlarda hastanın psikolojik süreçleri değerlendirilmeli ve cinsel terapi ile hastanın cinsel ilişkiyi sürdürememek ereksiyona engel olan duygusal ve ilişkisel  süreçleri incelenmelidir. Ayrıca cinsel terapi ile hastaya yeni cinsel davranışlar kazandırmayı amaçlar. Seks terapisinin amacı, hastaların ereksiyona engel olan sorunları ortadan kaldıracak ve sağlıklı bir cinsel yaşam sürdürecek yeni davranışları öğrenmelerine ve uygulamalarına yardımcı olmaktır.

 

14 Ara 2021 14:00

    © 2024 Ekol Eczane İtriyat Ürünleri. Tüm hakları saklıdır.

    kartlar